Met Rinie van den Elzen bij het inspreken van de telefooncentrale, 2016

Donna Vrijhof (Rotterdam, 1 december 1975) is een Nederlandse (stem)actrice en voice-over. Voor de Efteling doet ze diverse voice-overs waaronder reclames, en ze is de stem voor automatische berichten van de telefooncentrale.

Carrière

Vrijhof studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht aan zowel de acteurs- als de docent/regie-opleiding. Tijdens haar studie begint ze als stemactrice en werkt mee aan commercials, wordt bijvoorbeeld de vaste stem van Kellog's en Tele2, en aan vele tekenfilmseries. Na haar afstuderen speelde ze bij Het Nationale Toneel en geeft les aan Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Tegenwoordig heeft ze zich voltijds toegelegd op voice-over en stemacteren, en is te horen in tekenfilms, series, games, commercials, taalcursussen, bedrijfsfilms en luisterboeken.

Werk voor de Efteling

Coronafilmpje met Vrijhof

Vrijhof heeft in 2016 de berichten van de Efteling-telefooncentrale opnieuw ingesproken. Ze is te horen in verschillende commercials, waaronder in 2020 de instructiefilmpjes tijdens de coronacrisis.

Ook is ze de verteller van de Storytel-luisterboeken Jokie en Jet gaan leuke dingen doen en Jokie en Jet gaan op vakantie.