Claudia Mennen-Vermeule

Cornelia Maria Pieternella (Claudia) Mennen-Vermeule (30 juli 1973) is CEO van BrandLoyalty en sinds april 2017 lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling.

Carrière

Claudia Mennen studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg en volgde daar de postmasteropleiding Accountancy. Daarna ging ze aan de slag als manager bij accountantsbureau Price Waterhouse Coopers. Omdat ze graag financieel directeur (CFO) wilde worden vertrok ze daar en ging aan de slag bij rederij Dockwise. In de jaren die erop volgden was ze financieel directeur bij een aantal bedrijven waaronder vanaf 2012 bij klantenbindingsbedrijf BrandLoyalty uit Den Bosch, eerst als financieel, en vanaf augustus 2019 als algemeen directeur (CEO).

Sinds januari 2014 heeft ze zitting in de Raad van Commissarissen van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (nu: Design Museum Den Bosch).

Commissariaat

Vanaf 19 april 2017 is Claudia Mennen-Vermeule lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling en voorzitter van de auditcommissie die de verantwoordelijkheid heeft over de financiële rapportage en het controleren van de accountant bij het opstellen van het financiële jaarverslag.