Logo van de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer

Breda University of Applied Sciences (BUAS), vanouds bekend als de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) is een hogere beroepsopleiding op het gebied van toerisme, gevestigd in Breda.

De opleiding komt voort uit het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme (NWIT) dat in 1966 werd opgericht in Breda en in 1987 samenging met de Verkeersakademie Tilburg (VAT) om de NHTV te vormen. Het biedt bacheloropleidingen aan op het gebied van toerisme en vrije tijd. Sinds 1 september 2018 hanteert men de Engelstalige naam Breda University of Applied Sciences.

Efteling Academy

Met de Efteling, naast een belangrijke partij op de markt voor vrijetijdsbesteding in Nederland natuurlijk ook fysiek dichtbij, wordt vaak samengewerkt. In 2009 werd de Efteling Academy gestart, een programma waarin een aantal studenten stage loopt bij de afdeling Imagineering van de Efteling. Het wordt begeleid door Moniek Hover, lector Storytelling & Experience aan de NHTV, en vanuit de Efteling door Olaf Vugts en Marjolein Mens.

Effectief Betoveren

In maart 2014 start de NHTV Academy for Leasure een opleidingstraject speciaal voor teammanagers van de Efteling, dat een jaar duurt en waarbij de focus ligt op 'inspirerend leidinggeven'. Het traject krijgt de naam 'Effectief Betoveren'.