De show van dichtbij

Theaterrestaurant is de naam van de dinnershow die in 2003, 2004 en 2006 in Theaterrestaurant Applaus werd opgevoerd.

De show bestond uit een zangduo: van het trio Netty Netnie, Kathy Kruiwagen en Patty Plankenkoorts waren er op een avond steeds twee aanwezig. Ze zongen liedjes en vermaakten het publiek tussen de gangen door.

Het eerste seizoen was het verhaal dat de zangeressen Nettie Netnie, Patty Plankenkoorts en Kathy Kruiwagen audities hadden gedaan voor grote shows waaronder de WES, maar ze waren net niet (vandaar de naam Nettie Netnie) door de selectie gekomen en ze moesten zich nu (twee zangeressen per avond) op het podium van het restaurant gaan bewijzen. Ze zingen allerhande liedjes die vaak van een Eftelingse tekst voorzien zijn. Naast het duo klonk er ook commentaar van de "kok vanuit de keuken" en ook het bedienend personeel werd bij de show betrokken.

In seizoen 2004 was er geen verhaallijn meer. Het publiek kan kiezen uit vijf verschillende thema's om te bepalen welke liedjes gezongen gingen worden. De Efteling-specifieke liedteksten waren er ook niet meer.[1]

De show werd geproduceerd door Fable Factory. Enkele van de artiesten artiesten waren leden van de meidengroep Trinity,[2] die ook meespeelden in o.a. De Bonita's en de Zingende Bosaardbeien en in 2005 deelnamen aan het Nationaal Songfestival. De rollen werden ook wel door andere artiesten gespeeld.

In 2005 waren in plaats van de meiden de Hartenheer en Hartenvrouw te zien, die zich specialiseerden in het Nederlandse levenslied. Het jaar daarna kwam deze show echter weer terug.

  1. Eftelist: Vervelende klant met klachten (8 juli 2004)
  2. De website van Trinity