Promotieafbeelding door Ton van de Ven

Sneeuwwitje en de zeven dwergen was een musicalproductie uit 1990 werd gesponsord door de Efteling. Ton van de Ven maakte speciaal voor het promotiemateriaal van de musical een fraaie tekening van Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Het verhaal volgt het bekende sprookje van Grimm, maar de rol van de heks is achterwege gelaten. De musical werd geschreven door Ger Beukenkamp, geregisseerd door Hans Hamstra en gecomponeerd door Bert Stoots. De rol van Sneeuwwitje werd vertolkt door Hilde de Mildt (later bekend van Goede Tijden Slechte Tijden), Lenette van Dongen speelde de stiefmoeder. De dwergen werden gespeeld door zeven echte dwergen, waarvan de meeste uit Engeland afkomstig waren.

Op de dag van de première van de voorstelling stortte de circustent op het Haagse Malieveld in door de harde wind. De eerste voorstellingen waren uitverkocht maar werden later elders alsnog gehouden. Hij is daarna nog zo'n honderdvijftig keer opgevoerd in verschillende theaters in het land, waaronder het Circustheater en Carré; ook de tentvoorstellingen hebben nog plaatsgehad in Utrecht en Rotterdam.

Sneeuwwitje was een project van Stardust Producties, een bedrijf van oud-Telegraafroddeljournalist Henk van der Meyden.