Lege Panoramazaal in 2023
In gebruik in 2016

De Panoramazaal is de naam van de eetzaal op de bovenverdieping van het Café-Restaurant. De zaal wordt gebruikt voor groepen en arrangementen. Vanaf de eetzaal is tevens het balkon bereikbaar, waar enkele loungesets en buitenmeubilair staan opgesteld. Op de grond ligt een kunstgrasmat.

Geschiedenis

Prototype Indische Waterlelies in de Panoramazaal

Van de opening van het Café-Restaurant in 1953 tot de restyling van de zaal in 2001 heette de zaal Panoramazaal. Tussen 2001 en 2016 was hij bekend als De Wolkenvaarder. Daarna keerde de oude naam weer terug en werd Panorama zelfs de naam voor het hele restaurantcomplex.

Buffet tijdens de Efteling Avond, 14 december 2009

Onder andere bood de zaal onderdak aan het zelfbedieningsgedeelte van het restaurant. Het werd ook al vanaf de beginjaren vaak ingezet voor externe evenementen, zoals huwelijksfeesten en jubilea van de Kaatsheuvelse bevolking.

Tijdens het zomerseizoen van 1991 werd in de Panoramazaal een speciale Fifties-tentoonstelling en beurs gehouden.

In 1997 werd de zaal verbouwd voor de Familie Vermeer Dinnershow, een gelegenheid speciaal voor groepen met speciaal interactief entertainment van de gastvrije Familie Vermeer.

De zaal is in alle verbouwingen van het Café-Restaurant-complex in de eenentwintigste eeuw relatief onaangeroerd gebleven. Tussen 2016 en 2023 droeg zelfs het hele complex de naam Panorama.