Het Vlooiencircus

Het Magistrale Vlooiencircus was een entertainmentact die van 4 april tot 1 november 2009 speelde op het Anton Pieckplein.

De show ging over Professor Victor, die met zijn mini-vlooiencircus op het Anton Pieckplein was neergestreken. Hij liet zijn 'minuscule vlooien', die in werkelijkheid echter niet bestonden, allerlei kunstjes doen zoals het verplaatsen van voorwerpen, koorddansen en het springen door een brandende hoepel. Het theatertje was voorzien van mechaniekjes om de attributen in beweging te zetten en zo de illusie te ondersteunen.

Vlooiencircussen of vlooientheaters zijn een bekende nostalgische kermisattractie, die vroeger in veel steden te zien was. Overigens werd bij veel van dit soort theaters weldegelijk met echte vlooien gewerkt, in toom gehouden met vrijwel onzichtbare draadjes.

Professor Victor werd gespeeld door Johan Janssen, die de act zelf produceerde en verhuurde aan de Efteling. Janssen toert ook buiten de Efteling met zijn act als Dr. Q's magistrale vlooiencircus.