Golfgroenrijk

Golfgroenrijk is het gebouw waarin de groendienst van het voormalige Efteling Golfpark is gevestigd aan het uiteinde van de Bernsehoef. Het gebouw werd op 11 mei 2001 in gebruik genomen, en op 18 mei officieel geopend. Het stond toen ook bekend als de Greenkeepersloods.

Om een puik potje golf te kunnen spelen moet de green natuurlijk tiptop in orde zijn, dus het golfpark beschikt over een flink aantal tuinmannen, wagentjes en werktuigen, die hun thuisbasis in deze loods hebben. De ingang ligt aan de noordzijde van het golfpark, aan het niet-doorgaande stukje van de Bernsehoef waardoor hij niet opvalt. Het gebouw is 40x15 meter groot, en biedt plaats aan 20 machines, voornamelijk maaiers. Er is ook een kantine en een werkplaats om de machines te onderhouden. Ook is er voorzien in opslagsilo's voor de opslag van gras- en zandafval. Voor de opening van het Golfgroenrijk werd de golfbaan onderhouden vanuit een oude boeren stal, waar echter veel minder faciliteiten beschikbaar waren.[1]

De etymologie van de naam is niet geheel duidelijk: wellicht is 'rijk' een verwijzing naar de Efteling-rijken uit het attractiepark, is het geïnspireerd op de keten van tuincentra 'Groenrijk', of misschien wel beide.

  1. Personeelsblad Efteldingen: Golf (mei 2001)