Voor meer informatie, zie A. Diender

Efkadi B.V., eerder N.V. (afkorting voor Efteling Kantine Dienst[1]) was van 1958 tot 1969 verantwoordelijk voor de horeca-exploitatie van de Efteling en eigendom van A. Diender.

Diender was van 1958 tot 1969 naast directeur van de Efteling, ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de horeca (het Theehuis en Café Restaurant) en enkele jaren ook de souvenirverkoop in het park. Deze exploitatie deed hij vanuit zijn eigen bedrijf, aanvankelijk als eenmanszaak "Natuurpark de Efteling, afdeling Café-Restaurant". Op 1 maart 1962 ging de eenmanszaak over in Efkadi N.V., ook eigendom van Diender.

De exploitatie van de horeca door Efkadi eindigde na het ontslag van Diender als parkdirecteur als gevolg van hevige arbeidsconflicten tussen hem en het stichtingsbestuur. De Efteling gaat horeca-exploitatie weer in eigen hand nemen. Efkadi blijft echter nog wel bestaan. Diender zet op 13 september 1972 de N.V. om in een B.V.. Sinds 28 oktober 1974 zijn de activiteiten echter volledig gestaakt. Vanaf 1980 wordt Efkadi weer geactiveerd als beleggingsmaatschappij van Diender, verder ongerelateerd aan de Efteling.

  1. Aaw Nieuws?, heemkundekring De Ketsheuvel, interview Ton van de Ven, november 2012