'n Dorstlesser

D'n Dorstlesser is de naam voor een verzameling frisdrank-automaten van Coca-Cola op verschillende plekken in de Efteling waar je zelf de smaken kunt kiezen en tappen in een herbruikbare beker.

Coca-Cola Freestyle

D'n Dorstlesser is de Eftelingse implementatie van het Coca-Cola-concept Freestyle. In deze automaten zijn zes basisdranken beschikbaar (Coca-Cola, Fanta, BonAqua, Mezzo Mix, Aquarius en Sprite) waaraan ter plekke smaakjes kunnen worden toegevoegd. Tevens kun je kiezen voor het weglaten van suiker, koolzuur en cafeïne of het toevoegen van ijsblokjes. Middels een app kun je ook smaken samenstellen en die door de machine laten uitschenken.

Voor het tappen koop je eerst in het bijbehorende horecapunt voor € 9,50 (abonnementhouders 1 euro korting) een bijbehorende, herbruikbare beker, waar je twee keer vullen bij krijgt. De automaat herkent de beker en weet daarmee hoeveel vulbeurten je nog over hebt. Bij de horecapunten kun je dit vultegoed later weer opwaarderen, zonder een nieuwe beker te hoeven kopen.

De automaten zijn sinds eind mei 2022 in gebruik. In dit jubileumjaar was er ook speciaal voor de Efteling-verjaardag de smaak "Slinger Slurp" verkrijgbaar (Coca-Cola Zero vanille en Fanta Zero kers) en de beker was vormgegeven in het jubileumthema. In maart 2023 werd er een nieuwe Efteling-specifieke smaak geïntroduceerd: "Wonder Mix" (Coca-Cola Zero framboos en vanille) en kwam er een nieuw bekerontwerp. Het voornemen is dat er met enige regelmaat nieuwe bekerdesigns komen.

De automaten zijn ook al langer in andere dagattracties te vinden, zoals het Noorder Dierenpark "Wildlands" en Slagharen.

Locaties

De automaten zijn telkens per twee te vinden op de volgende locaties: