Arlekinaffiche

Circus Arlekina was een circusvoorstelling in commedia dell'arte-stijl die van 15 juli tot 13 augustus in 2000 op de Picknickweide te zien was. De voorstelling had als werktitel Circus 1900.

In de tent voerde het Franse circusgezelschap Cheval en Piste (paard in de piste) drie keer per dag de voorstelling op, die in het teken stond van een Italiaans traditioneel liefdesverhaal. De groep bestond uit negen artiesten, zes muzikanten, zeven paarden en drie technici. Voorstellingen werden driemaal daags opgevoerd: om 16.00, 18.00 en 20.00 uur. De show was gratis toegankelijk.

Enkele der artiesten

De circustent werd door de familie Togni in Italië gemaakt en bevatte bijzondere details, zoals een kroonluchter en met velours omklede zitbanken. René Merkelbach componeerde de muziek voor de voorstelling, die live uitgevoerd werd.

Het verhaal betrof de deugniet Colombine, die door haar moeder (een steltloopster) wordt uitgehuwelijkt, waarbij ze de keuze krijgt uit vijf artiesten. Deze artiesten moeten zich allen bewijzen door middel van circusacts, waarbij af en toe iets mis gaat. De acts bestonden uit meerdere acts met paarden, een trapeze-act, een koorddanser en een levende marionet. Colombine kiest uiteindelijk voor de clown, die aan het begin van de voorstelling het publiek vermaakt had maar niet voor haar had opgetreden.