Logo Brocéliande

Theaterbedrijf Brocéliande is een klein theaterbedrijf uit Drunen dat verschillende entertainmentacts verzorgde in opdracht van de Efteling.

Het werd opgericht in september 1996 door Marieline van Wely en Wim Brok, die elkaar leerden kennen toen ze als acteurs in Het Land van Ooit speelden (respectievelijk Sap de Aardwortel en Ridder Graniet). Sinds het overlijden van Brok in 2016 wordt het bedrijf door Van Wely solo doorgezet. De naam Brocéliande verwijst naar een legendarisch woud in Frankrijk, wellicht in Bretagne, al beschreven in de twaalfde eeuw, waar een magische fontein en het graf van Merlijn zich zouden bevinden, maar is ongetwijfeld ook geïnspireerd op een samentrekking van de achternamen van de oprichters.

Brocéliande wordt binnen de Efteling vooral ingezet voor Winter Efteling-entertainment. Ze verzorgden onder andere de acts van de Speeldoosjes, de Tuimelaer, Frau Anders en Benjamin en Kiekeboe.

Zie de categorie Brocéliande voor een overzicht van de verschillende acts die Theaterbedrijf Brocéliande voor de Efteling heeft verzorgd.