Enkele exemplaren van #2

Sprookjesboom Magazine (ISSN 2468-1032) was een tijdschrift voor kleuters waarvan tussen 2015 en 2017 vier nummers verschenen zijn. Het werd uitgegeven door Blink, bekend van vanouds katholieke kindertitels als Bobo, Okki en Taptoe.

Het overkoepelende concept is dat één van de Sprookjesbosbewoners een probleem heeft en de hulp van de kinderen inroept. Zo is in de eerste editie Draak zijn schat kwijt. Het blad bevat de typische dingen die kleuters aanspreken zoals een verhaaltje, een puzzel, een kleurplaat en rijmpjes, allemaal rond de bekende figuren van Sprookjesboom.

Presentatie eerste nummer

Het eerste nummer verscheen in oktober 2015 en werd kosteloos bijgesloten bij de volledige oplage (abonnee en losse verkoop) van de Bobo. Elk halfjaar werd een nieuw nummer uitgebracht. Ook het tweede nummer werd in het voorjaar van 2016 zo verspreid. Daarna verschenen er nog een derde editie in najaar 2016, en het vierde en laatste nummer kwam in het voorjaar 2017 uit. Het tijdschrift is ook in kleine oplage te koop geweest in de Efteling.