Een Kom Vegetarisch Eten

Kom eten was het restaurant-concept dat in 2006 werd geïntroduceerd in De Florant.

De naam had een dubbele betekenis. Kom eten sloeg zowel op het verzoek om daar de maaltijd te gebruiken als op de schaal waarin het werd opgediend. Alle gerechten werden namelijk in een kom geserveerd en hadden toepasselijke namen volgens het stramien Kom {omschrijving} eten, waarop dezelfde taalkundige kwinkslag van toepassing was. Het assortiment bevatte bijvoorbeeld Kom Hamburger Eten en Kom Vegetarisch Eten.

De kom-plantenbakken die nog een laatste herinnering waren aan het eetconcept, werden in februari 2023 verwijderd

In 2007 werd, om het kom-cept nog verder uit te diepen, de naam van het restaurant veranderd naar Welkom. Op de witte zuilen die toegang geven tot het terras worden komvormige plantenbakken geplaatst.

Over de jaren die volgden werd het kom-concept minder strak toegepast en niet meer geforceerd op gerechten waar dit eigenlijk niet goed bij paste. In 2011 is het helemaal losgelaten en werden alleen nog die gerechten in een kom geserveerd waarvoor dit het meest logische serviesgoed was, zoals in het geval van soep. Het laatste overgebleven restant, de kom-plantenbakken bovenop de witte zuilen bij het terras, sneuvelden in 2023 bij de ombouw van het restaurant tot Kashba.