Herfstdecoratie

De Herfst Efteling was de naam voor het herfstseizoen in de Efteling die van 2003 tot 2008 gebruikt werd toen het park nog een scheiding tussen het zomerseizoen en de Winter Efteling kende.

De vele loofbomen overal in het park die in dit seizoen van bladerkleur veranderen geven de Herfst Efteling een bijzonder aanzicht. Verder is dit seizoen in de Efteling maar weinig benadrukt. De term werd vooral gebruikt op entertainmentflyers en de Wonder en werd gebruikt voor het uitgeven van souvenirs zoals de seizoensmokken en seizoenspins. In het park werd gezorgd voor wat extra aankleding zoals de seizoenspoort en de Wonderwachters.

Het herfstseizoen werd afgesloten tijdens de laatste openingsdag voor de wintersluiting, waarop veel liefhebbers nog eenmaal naar het park kwamen voordat het een aantal weken zou sluiten.

Na 2008 wordt de term niet meer gebruikt. Sinds de Efteling vanaf 2010 elke dag geopend is, loopt het herfstseizoen naadloos over in de Winter Efteling. Dat evenement, dat veel herkenbaarder is dan de Herfst Efteling, is richting de zomer opgeschoven en begint tegenwoordig al half november. Daarom is er van een volwaardig herfstseizoen sowieso maar weinig sprake meer.