In het verleden zijn meermaals dagen voor homoseksuelen georganiseerd. Deze evenementen werden steeds georganiseerd door de gay-community zelf en kregen consequent geen speciale aandacht van de Efteling door bijvoorbeeld een vermelding in de evenementenkalender.

GayDay@Efteling 2011, item van Omroep Brabant

Rainbow Fun Day

De Rainbow Fun Day was een evenement voor roze Nederland, waarbij alle homoseksuele mensen werden opgeroepen om die dag hun Eftelinguitje te plannen. De speciale dresscode voor deze dag was een wit t-shirt. Het evenement werd georganiseerd van 1998 tot 2002.

Op zaterdag 4 juli 1998 werd door grote homoverenigingen van Nederland in samenwerking met de Gaykrant in de Efteling de Rainbow Fun Day georganiseerd. De eerste Rainbow Fun Day was geen groot succes, mede door het gelijktijdig spelend Nederlands Elftal waardoor uitzonderlijk veel bezoekers in Oranje feeststemming waren. De daaropvolgende jaren had het evenement wél succes, maar desalniettemin stopte de organisatie na 2002.

GayDay @ Efteling

In de zomer van 2011 werd er weer een speciale dag georganiseerd voor roze Nederland, dit keer onder de naam 'GayDay @ Efteling'. De dresscode was rood.