Voorbeelden van scènes uit de game

Raveleijn was een online computerspel op de website raveleijn.nl waarbij men digitaal de stad Raveleijn moest bevrijden. Het spel werd gelanceerd op 16 april 2011, twee weken na de première van de parkshow en de uitgave van het boek. In juli 2011 hadden al meer dan 100.000 bezoekers het spel gespeeld.

De game begint met een aantal levels waar men door het uitvoeren van simpele opdrachten getraind moet worden in het spel. Een aantal belangrijke elementen in het verhaal worden uitgelegd en uiteindelijk kan er een element (water, vuur, lucht, aarde of hout) en ruiternaam gekozen worden. Afhankelijk van je gekozen element word je in een groep met andere spelers geplaatst en moet je verschillende opdrachten uitvoeren. Uiteindelijk dient er gevochten te worden met de Draak om de stad Raveleijn te bevrijden.

De game werd geproduceerd door het bedrijf Little Chicken. Bij de lancering van de game waren meermaals problemen met de database en enkele dagen was de game offline. In oktober 2011 werd hij door een vakjury uit ruim veertig inzendingen genomineerd voor de Cinekid Nieuwe Media Award, maar won die uiteindelijk niet.

Het spel werd begin januari 2017 offline gehaald omdat er regelmatig onderhoud nodig was terwijl het aantal spelers terugliep.