Fotoboekje 1986
Troonzaal Fata Morgana (rood)
Troonzaal Fata Morgana (rood)
Boekje nr. 14
Aantal pagina's 36 (exclusief omslag)
Aantal foto's 50
Nieuwe foto's Fata Morgana, spoorbrug Siervijver
Uitklappagina's Fata Morgana
Werd verkocht in seizoen 1986 en 1987
Vorige fotoboekje 1985
Volgende fotoboekje 1988
Fotoboekje

Fotoboekje 1986 is het veertiende boekje dat in de serie fotoboekjes werd uitgebracht. Het was samen met de parkplattegrond te koop in de souvenirwinkels van de Efteling tijdens seizoen 1986 en 1987. Het is vandaag de dag enkel te verkrijgen via ruilhandel, Efteling-verzamelbeurzen of verkoopsites. Het telt 50 foto's.

De opening van de nieuwe attractie Fata Morgana wordt met negen foto's van de attractie gepromoot, inclusief de cover en de uitvouwpagina's. Er zijn foto's van de Troonzaal, het plein met de minaret, de Pasja, de Armenwijk en op de uitklappagina's zien we Djinn, de bedelaars, de Haven en de tovenaar. Er is ook een foto van het exterieur van het paleis aan het water van de Vonderplas bij avondschemering. De foto's van de nieuwe attractie zijn geplaatst tussen een foto van de Fakir en de Indische Waterlelies, waardoor dit boekje een collectie aan Oosterse sprookjes achterelkaar toont.

Foto's

Er zijn nieuwe foto's van Langnek, de Gondoletta met de Stoomtrein over de brug over de Siervijver (voor het eerst in het fotoboekje). De Halve Maen, Piraña en Carnaval Festival hebben enkele foto's moeten opgeven. Helemaal uit het fotoboekje verdwenen zijn Holle Bolle Gijs, Het Witte Paard en de Speeltuin. Die laatste attractie zou, voor de afbraak ervan in 1989, niet meer terugkeren in het boekje.

1987

In 1987 werd het zelfde fotoboekje verkocht als in het voorgaande seizoen. Enig verschil is het jaartal achter het copyrightsymbool. Aangezien dit meer aangeeft dat het om een nieuwe druk van het zelfde boekje gaat dan om een nieuw boekje, tellen we deze niet apart.